Monday, January 28, 2008

Bruggenbouwer ...

Meedoen aan een wedstrijd is altijd leuk. Altijd spannend of je genomineerd zal worden of niet.

Toen we bij de genomineerden waren voor Bruggenbouwers (een wedstrijd van het Minderhedenforum) en uitgenodigd waren op de receptie van het Minderhedenforum ... tjah ...hoe moet ik het zeggen. Ik kneep voortdurend in mijn arm om zeker te weten dat ik wakker was.

Maar die donderdag 24 november kwam pas het hek helemaal van de dam. De nieuwjaarsreceptie van het Minderhedenforum ging ditmaal door in de brouwerij Bellevue. Een gezellige ruimte die hout en bakstenen op een prachtige manier combineert.

Na wat gewenning aan de nieuwe omgeving en de nodige hapjes en drankjes, begon de voorzitter iedereen welkom te heten en kwamen een aantal andere mensen aan het woord. Eerlijk gezegd had ik moeite om me volledig te concentreren op wat er gezegd werd.

Dan kwam deel 2 van de receptie: de proclamatie van de verschillende laureaten van de wedstrijd Bruggenbouwers 2007. En ik kan je een ding verzekeren ... de spanning was hoog en iedereen was muisstil ...

Toen hoorde ik "Bruggenbouwer van het jaar 2007" vervolgd door Merhaba vzw, en bijna instinctief wou ik knijpen in mijn arm. Maar dat was niet nodig ... Na een omhelzing-omarming mocht onze Catherine bloemen en een soort diploma in ontvangst nemen.

De eerste minuut stond ze te trillen op het podium, en met een emotievollle stem wist ze de juiste woorden te vinden.Ondertussen raasde door mijn lichaam de nodige adrenaline. Arezki vervoegt Catherine vervolgens op het podium, en het duo zorgt in de zaal een spontane handgeklap.

Twee dagen later voel we nog steeds een drang van ... dit moeten we vieren. Laten we eens kijken of we de volgende MerhaBar nog leuker kunnen maken dan de andere keren ... Gaan we wat leven in de brouwerij brengen.

Brouwerijen en ... donderdagen zijn blijkbaar een winnende combinatie. ;-)

Oriëntaalse groetjes

Saïd

1 comment:

Steven said...

Proficiat, en nog veel succes gewenst in "het bruggenbouwen" :)