Monday, February 20, 2012

Mixed Kebab: gemengde gevoelens? Praat erover.

Guy Lee Thys schuwt de controverse niet. 10 jaar na Kassablanka, brengt de Antwerpse filmmaker een film over homoseksualiteit in een Turks-Antwerps gezin: Mixed Kebab. Net als bij Kassablanka veroorzaakt de film vóór de lancering heel wat opschudding. De première is voorzien op 23 februari in Kinepolis Antwerpen. Vanaf 29 februari verschijnt de film in de zalen.

Als organisatie van allochtone holebi's is Merhaba zeer benieuwd naar Mixed Kebab. Beantwoordt de film aan de gangbare clichés over homoseksualiteit in allochtone kringen? Is het verhaal herkenbaar? We zullen zien...

Voor ons is het belangrijk dat we eerst en vooral naar jou luisteren! Merhaba is zich bewust dat coming out niet noodzakelijk de juiste of enige oplossing is. Wij leggen de nadruk op coming in. Bij Merhaba kan je terecht als je jouw gevoelens wil delen met lotsgenoten en als je op zoek bent naar onderlinge steun.

Je wil met iemand praten na het horen van de getuigenissen in het kader van de première van Mixed Kebab? Je zoekt een luisterend oor? Je wil met anderen je ervaringen delen over je verwarde gevoelens?

Laat een boodschap na op de MerhabaPhone (0487.55.69.38) of stuur ons een bericht via het contactformulier op onze website.

Wil je graag je mening kwijt over Mixed Kebab? Heb je een vraag voor de filmmaker, Merhaba of lotsgenoten? Laat dan een berichtje op ons forum. Je kan aanmelden via deze link. Wil je anoniem blijven? Log in met een gebruikersnaam.

Merhaba (“Welkom” in het Arabisch en Turks), is een beweging ontstaan uit vrouwen, mannen en transgenders met roots voornamelijk in de Maghreblanden, het Midden-Oosten, Turkije en Sub Sahara Afrika die zich aangetrokken voelen tot mensen van dezelfde sekse en/of vragen hebben over hun seksualiteit of genderidentiteit.

Bron foto: www.mixedkebab.com

No comments: