Monday, July 26, 2010

Girlpower bevestigt poëtisch talent ...Met het project "1001 Liefdes" ging Creatief Schrijven vzw op zoek naar 1001 liefdesbrieven van 1001 verschillende mensen. De 1001 brieven en gedichten zijn te lezen op de website van de vzw: www.creatiefschrijven.be en worden ondertussen uitgegeven in boekvorm. Creatief Schrijven biedt via haar boekenreeks de kans aan niet-professionele schrijvers om gepubliceerd en dus gelezen te worden op grotere schaal.

Deel 10 van de elfdelige liefdes-boekenreeks is zopas verschenen; het laatste volume verschijnt op het einde van de zomer. Boek 10 telt 91 pittige liefdes-schrijfsels waaronder meerdere gedichten van de Merhaba dichtwedstrijd "Liefde Breng ons Dichter" die op 14 februari 2010 werd gelanceerd. Merhaba werkte immers mee aan "1001 liefdes" door "Liefde Breng ons Dichter" te koppelen aan het project van Creatief Schrijven.

Enkele van de gedichten die werden opgenomen in het boek "1001 liefdes", zijn de ons nauw aan het hart liggende inzendingen van Aicha Mazouzi en Marion Oprel. Met "Ontkenning" won Aicha Mazouzi de dichtwedstrijd in de categorie volwassenen. Marion Oprel, die bij de eerste editie van "Liefde Breng ons Dichter" (2008) won met "Vlieger in de Wind", werd dit jaar genomineerd met "Deuntje" en eindigde tweede.

De tweede editie van de poëziewedstrijd "Liefde, Breng ons Dichter" draaide om het thema 'Onmogelijke liefde, Onvoorwaardelijke liefde'. De centrale boodschap in deze wedstrijd was dat we iedereen eens even wilden doen stilstaan bij wat we gemeenschappelijk hebben ondanks de verschillen. Wanneer je iemand liefhebt, valt dit niet altijd in goede aarde. Je partner heeft niet de juiste leeftijd, kleur, godsdienst of het juiste geslacht. Maar dat houdt de Liefde niet tegen…”.

Merhaba organiseerde de wedstrijd in 2010 met een Coalitie van Cupido's: C.D.F., Citadelle, KAV-Intercultureel, KifKif, Minderhedenforum, SAMV, Regenbooghuis Brussel, alle roze huizen in Vlaanderen, True Colours en Wel Jong Niet Hetero.

Lees ook volgende berichten op deze blog: "Girlpower triomfeert dankzij tweestrijd. en Event 'Romeo & Leila' @ Brussels 14/05/2010.

Dit initiatief kon worden gerealiseerd dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid.

No comments: